Uber сплатить $20 млн у справі про обман водіїв у США

Компанія Uber, що надає послуги таксі через мобільний додаток, виплатить $20 млн у рамках врегулювання справи про обман водіїв у США

Про це повідомляє ВВС.

Федеральна торгова комісія США закидала компанії обман водіїв щодо розмірів заробітку, на який вони можуть розраховувати. Uber погодилася спільно з американською владою вирішити питання щодо виплат компенсацій водіям. При цьому компанія заперечує факти обману, але обіцяє покращити політику по роботі з водіями. Угода з торговою комісією не передбачає, що компанія повинна визнати провину.

Претензії до Uber пов'язані з рекламою на сайті оголошень Craigslist, у якій компанія намагалася залучити водіїв розміром заробітку. Так, у Бостоні Uber пропонувала потенційним водіям 25 доларів на годину. Однак, на думку Федеральної торгової комісії, в реальності подібну оплату праці отримували менше 10% водіїв у місті. В іншому рекламному оголошенні компанії говорилося, що "потенційний річний дохід водія Uber в Нью-Йорку може перевищити $90 тис., а в Сан-Франциско - $74 тис.".

На думку торгової комісії, реальні доходи водіїв, що відпрацьовують 40-годинний робочий тиждень, складали $29 тис. на рік для Нью-Йорка і близько $21 тис. для Сан-Франциско.