Apple судитиметься з виробником чіпів через $1 млрд переплати

Корпорація Apple подала позов до суду на виробника чіпів Qualcomm, звинувативши того в монополізмі

Згідно зі скаргою, відповідач, користуючись своїм становищем, завищував ціни на свою продукцію, тим самим змусивши Apple переплатити близько $1 мільярда, повідомляє Reuters.

"У позові вказується, що Qualcomm не просто завищував ціни, але і обіцяв повернути Apple всю суму переплат після того, як сторони укладуть угоду про знижки. Однак згодом виробник процесорів передумав повертати кошти. Згідно з поданим позовом, Apple кілька років намагалась домовитися зі своїм партнером щодо справедливих роялті, проте всі спроби були марними", - вказується в повідомленні.

Як зазначили в Apple, Qualcomm забороняла їм вибрати іншого постачальника і зобов'язувала Apple разом з придбанням продукції купувати права на використання патентів, які застосовуються в ній, встановлюючи при цьому високі ціни. Такі умови дозволили Qualcomm отримувати близько 5% з кожного проданого iPhone.

У Qualcomm назвали претензії Apple безпідставними і заявили, що позивач неправильно інтерпретує угоди, а також не зумів визнати цінності технологій партнера.

"Ми не проти доведення цих нікчемних претензій до суду, де у нас буде шанс викрити всі практики Apple", — прокоментував головний юрисконсульт Qualcomm Дон Розенберг, додавши, що його компанія "ніколи не шантажувала партнерів".