"20 січня - мій другий день народження": нардеп Геращенко розповів про замах на нього

Народний депутат України, радник голови МВС Антон Геращенко подякував співробітникам спецслужб за попередження замаху на нього та оприлюднив певні подробиці

Про це він написав в соціальній мережі Facebook.

"Приношу свою щиру подяку главі СБУ Василю Грицаку, всім тим співробітникам контррозвідки, оперативних служб, спецпідрозділу "Альфа", чиї імена я не маю права назвати, всім тим, хто і вдень, і вночі працював для того, щоб затримати небезпечних терористів і не дати їм підірвати ще один автомобіль з черговою жертвою в центрі Києва", - написав Геращенко.

"Сам факт, що я був обраний російськими спецслужбами мішенню для чергового терористичного акту, говорить про те, що те, що я роблю для захисту національної безпеки та інтересів України - правильно", - зауважив нардеп.

Крім того, він повідомив, що Шевченківський районний суд Києва арештував двох підозрюваних у справі про замах на його життя на два місяці, без права внесення застави.

"При виборі запобіжного заходу суд врахував як обсяг наведених слідчими і прокурорами доказів з причетності до планування та підготовки мого вбивства, так і факт того, що один із двох затриманих був достроково амністований окупаційними властями Криму спецслужбами РФ для участі в підривній роботі проти України, що до речі зроблено вже не вперше", - зазначив депутат.

За його словами, за 112 статтею Кримінального кодексу обом підозрюваним загрожує міра покарання аж до довічного ув'язнення.

Геращенко наголосив, що підозрювані в організації його ліквідації є важливими свідками організації планомірного і цілеспрямованого державного тероризму з боку Російської Федерації.

"Їхні життя і безпека повинні бути поза небезпекою, для того щоб вони допомогли розкрити диверсійно-терористичну мережу, яка продовжує свою роботу в Україні і запобігти подальшим терористичним актам проти українських журналістів і політиків", - написав нардеп.

Він також подякував главі СБУ Василю Грицаку і всім співробітників правоохоронних органів, які допомогли затримати злочинців.

Депутат також підкреслив, що проект "Миротворець" працюватиме незалежно від того, живий він чи ні.