Київська ОДА вимагає скасувати підвищення вартості проїзду

Київська обласна державна адміністрація вимагає від автоперевізників повернути вартість проїзду в громадському транспорті до рівня, який був перед різким подорожчанням в січні

Про це повідомив голова Київської ОДА Олександр Горган під час засідання колегії КОДА.

За словами Олександра Горгана, доводів автоперевізників про те, що здорожчало паливо чи збільшилася мінімальна заробітна плата недостатньо для різкого підвищення тарифу, оскільки паливо і комплектуючі зросли по всій території України, а суттєве здорожчання відбулося лише на Київщині.

"Спочатку чітке зрозуміле обґрунтування необхідності підвищення тарифу, а потім пошук прийнятного рішення, яке б влаштовувало обидві сторони.  Обласна державна адміністрація не допустить, аби жителі області стали заручниками декількох автоперевізників",- наголосив голова КОДА.

Олександр Горган також зазначив, що державна влада області ініціюватиме створення транспортного підприємства, яке конкуруватиме з наявними перевізниками як по вартості проїзду, так і  по комфортабельності.

Також він додав, що обласна державана адміністрація звернеться до Антимонопольного комітету з дорученням перевірити різке підняття тарифів перевізниками Київської області на предмет змови.