Волонтери розповіли, скільки грошей Кремль витратив на проросійські акції під час анексії Криму

Для фінансування проросійських акцій Росія загалом витратила 680 тисяч гривень. На закупівлю зброї додатково витратили $200 тисяч і на аванс спецоперації - $150 тисяч

Про це свідчить листування прес-секретаря Союзу православних громадян України Кирила Фролова зі скандальним байкером Олександром "Хірургом" Залдостановим. Його опублікувала координатор міжнародної волонтерської організації InformNapalm Катерина Яресько на своїй сторінці в Facebook.

"Фролов і хірург-байкер-Залдостанов обговорюють кошторис тих акцій, які вони проводили в українських містах. Зверніть увагу: "Закупівля зброї $200 тисяч",– йдеться в повідомленні.

Дата оприлюдненого листування – 27 лютого 2014 року, що свідчить про те, що проросійські акції в Україні фінансувалися Росією до анексії Криму. Серед витрат – на агітматеріали, одяг, їжу та заохочення проросійсько налаштованих протестувальників у Харкові.

За словами Яресько, публікація листування – анонс публікацій інших документів, які опинилися в розпорядженні організації InformNapalm.