У ПАРЄ вважають боротьбу з корупцією в Україні занадто повільною

У ПАРЄ висловлюють стурбованість з приводу того, що в Україні жоден з гучних корупційних скандалів досі не завершився належним судовим вироком

Про це йдеться в доповіді моніторингового комітету ПАРЄ, передає Deutsche Welle.

На розгляд депутатів буде винесено проект резолюції "Функціонування демократичних інститутів в Україні", який представлятимуть доповідачі з українського питання іспанець від групи лібералів Джорді Шукла та німець від Європейської народної партії Аксель Фішер.

Попередню резолюцію моніторингового комітету щодо України було ухвалено в ПАРЄ у квітні 2014 року. Наразі доповідачі відзначають, що "розгалужена корупція" в Україні продовжує залишатися однією з головних проблем.

"Затяжна відсутність конкретного прогресу може потенційно зменшити ефект амбіційних реформ влади та підірвати громадську довіру в політичну та юридичну систему в цілому. Асамблея стурбована тим, що темпи боротьби з корупцією занадто повільні, а конкретні результати – дуже обмежені", - йдеться в проекті резолюції.

Проект резолюції також містить заклик до української влади забезпечити спеціального антикорупційного прокурора достатніми ресурсами та відкрити його представництва в усіх регіонах країни. Крім того, в документі також наголошується на необхідності створення спеціалізованого антикорупційного суду.

Водночас доповідачі зазначають, що "головний процес реформ, які відповідають вимогам українського народу, озвученим під час протестів Євромайдану, імплементується".

Обговорення та голосування депутатів ПАРЄ щодо проекту резолюції заплановані на 25 січня.