У Раді звернулися до ООН і парламентів інших країн через замах на Геращенка

Верховна Рада звернулася до Генеральної асамблеї ООН, парламентів іноземних держав, парламентських асамблей та міжнародних організацій із закликом вжити усіх можливих заходів для тиску на керівництво Росії

Про це йдеться у заяві фракцій Ради, передає Еспресо.TV.

"Керівництво Російської Федерації не полишає спроб дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в Україні шляхом залякування та вбивств активних громадян: відомих політиків, громадських діячів, журналістів, волонтерів і активістів", - йдеться у заяві фракцій "Блок Петра Порошенка", "Народний фронт", "Радикальна партія Олега Ляшка", "Батьківщина", "Об’єднання "Самопоміч".

У заяві вказано, що для реалізації цих планів на території РФ діє потужний диверсійно-терористичний центр, який використовує, зокрема, раніше засуджених громадян України, злочинців, зрадників з числа колишніх українських військових та правоохоронців.

"Черговим злочином російських спецслужб мав стати замах на життя народного депутата від "Народного фронту", радника голови МВС Антона Геращенка. Проте, завдяки професійним діям Служби безпеки України та Національної поліції, плани російських терористів були зірвані", - йдеться у заяві.

Фракції Ради відзначають, що замах на Геращенка – не перший випадок російського тероризму в Україні.

"Невдалий кидок гранати в Андрія Парубія, теракт на патріотичній акції в Харкові, підриви волонтерських центрів у східних та південних областях – до всіх цих злочинів безпосередньо причетні особи, які перебувають на території РФ або на окупованих землях, – отже, контролюються режимом Володимира Путіна", - йдеться у заяві фракцій.

"Звертаємося до Генеральної асамблеї ООН, парламентів іноземних держав, парламентських асамблей та міжнародних організацій із закликом вжити усіх можливих заходів для тиску на керівництво Росії. Мова терору, якою Кремль намагається диктувати світу свої умови, є неприпустимою!", - наголосили у Раді.