У США готують позов через фінансування Трампа іноземцями

Американські юристи готують позов до суду проти президента США Дональда Трампа через платежі від іноземних урядів, які він отримував усупереч Конституції

Про це повідомляє ВВС.

За даними юристів і розслідувачів, Трамп отримував гроші через іноземних гостей у його готелях, а також шляхом надання в оренду будівель. Законники стверджують, що такі дії порушують норми Конституції США.

Син Трампа Ерік, який є віце президентом Trump Organization, назвав підготовку позову "переслідуванням заради політичної вигоди". За його словами, компанія зробила більше ніж треба, щоб уникнути юридичних ризиків. Ерік Трамп також зазначив, що згодний на передачу будь-яких отельних надходжень від іноземних урядів до скарбниці США.

В організації "Громадяни за відповідальність та етику в Вашингтоні" заявили, що позов буде подано до федерального суду Манхеттену 23 січня.

"Ми сподівалися, що президент Трамп зробить все необхідне, щоб не порушувати Конституцію, перш ніж вступить на посаду. Ми були змушені звернутися до суду", - заявив виконавчий директор оганізації Ноа Букбайндер.

У Трампа заявляють, що стаття про заборону отримання коштів від іноземних урядів не поширюється на рахунки на кшталт платежів за готельний номер.