Я збираюся лобіювати українського виробника, - Гройсман про машинобудування

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вважає, що українське машинобудування потребує серйозної підтримки від держави

Про це він сказав під час наради з питань підтримки виробництва спеціальної вантажної автомобільної техніки в Україні, передає прес-центр уряду.

На нараді обговорили потреби держави в автотехніці, головні проблеми, що виникають під час її експлуатації, а також можливості збільшення виробництва техніки в Україні.

"Нам треба створювати додану вартість і робочі місця в Україні. Виходячи з того, що держава має величезні потреби в техніці, я думаю, що наше машинобудування має не стояти осторонь цього процесу. Маємо надати серйозну підтримку машинобудуванню. Я не збираюся лобіювати конкретного виробника, я хочу лобіювати локалізацію. Все те, що ми сьогодні закуповуємо як держава для розвитку нашої країни, маємо закуповувати максимально те, що виробляється в Україні, і продукцію, що забезпечує українців робочими місцями", - заявив Гройсман.

За його словами, потрібно змінити модель, коли Україна закуповує продукцію з-за кордону, а сама залишається сировинним придатком.

У прес-службі відзначили, що за результатами обговорення Гройсман доручив розробити технологічну карту щодо потреб державних структур в закупівлі техніки, потужностей виробників і з визначенням економічних вигід по економії держбюджету і створення нових робочих місць.