В Укрзалізниці" пояснили, чому пасажири платять гроші за зарядку телефонів

"Укрзалізниця" вивчає доцільність надання пасажирам на залізничних вокзалах усіх видів платних послуг, в тому числі послуги зарядки мобільних пристроїв

Про це йдеться у відповіді "Укрзалізниці", передає УНІАН.

Зазначається, що зараз на вокзалах регіональних філій "Укрзалізниці" для комфортного перебування пасажирів надаються різні послуги, в тому числі і послуга зарядки мобільних пристроїв (телефонів, планшетів, ноутбуків тощо), "за яку стягувалися кошти".

В "Укрзалізниці" стверджують, що з метою поліпшення надання послуг на залізничному транспорті та уникнення при цьому нарікань від пасажирів, на сьогодні переглядаються всі види послуг, що надаються. Водночас не уточнили методику розрахунку вартості такої платної послуги.

Раніше один з пасажирів поскаржився, що в платному залі очікування, послуга перебування в якому коштує 10 грн, зарядка телефона і ноутбука коштує 4,5 грн і 6 грн відповідно. За його словами, "Укрзалізниця" необґрунтовано завищила ціни на такі послуги, які могли бути безкоштовними, оскільки компанія вже стягує кошти за перебування в залі очікування. Згідно з розрахунками пасажира, при тому що зарядка телефону в середньому споживає 5 ват електроенергії на годину, а "Укрзалізниця" купує електроенергію за 1,2-1,5 грн за 1 кіловат (тобто 1000 ват), за 4,5 грн телефон можна заряджати мінімум 600 годин/25 днів/майже 1 місяць.