Замах на Геращенка: спецслужби Росії завербували 3 українців

Наразі правоохоронці затримали трьох громадян України, яких було завербовано російськими спецслужбами, двоє з них і намагалися здійснити замах на нардепа Антона Геращенка

Про це під час брифінгу заявив народний депутат Антон Геращенко, повідомляє Еспресо.TV.

"Наразі Нацполіцією та СБУ було затримано трьох осіб - громадян України, які раніше були судимі. Одного було затримано у листопаді за вбивство Івана Мамчура, двох - затримано за спробу організації моєї ліквідації", - наголосив він.

За словами Геращенка, ці люди є лише виконувачами злочину та саме громадянами України, а не Росії, адже зараз від них всі відхрещуються. Зокрема, у соцмережах говорять про те, що якісь кримінальники не могли скоїти замах на нардепа. Втім, як пояснює Геращенко, злочинець не повинен бути занадто розумним, щоб його на злочин наштовхнути та при цьому забезпечити усіма необхідними інструментами.

"Тому, ми зараз спіймали лише виконавців. Ми вже знаємо та встановили окремих осіб-співробітників  російських спецслужб - їхні особистості та справжні прізвища встановлено. Можливо, їх буде оголошено у міжнародний розшук як осіб, які здійснюють терористичні акти проти України", - підсумував Геращенко.