"Фарс" у НАЗК: Мін'юст втрутиться у перевірку е-декларацій

Мін'юст пропонує створити у Кабінеті міністрів робочу групу щодо розробки порядку проведення перевірки електронних декларацій

Про це в ефірі програми "Інформаційний день" на "5 каналі" заявив міністр юстиції України Павло Петренко. 

Він пояснив, що вже звернувся у цьому питанні до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, адже на особистому контролі очільника уряду знаходиться питання щодо антикорупційної політики.

"Міністерство юстиції не хоче приймати участь в тому всьому фарсі (мова йде про саботаж з боку НАЗК - 5.ua), тому ми запропонували, що, на майданчику Кабінету міністрів була створена незалежна робоча група, яка зробить роботу НАЗК", - наголосив Петренко.

Таким чином ця робоча група повинна розробити проект тексту положень щодо порядку проведення перевірки е-декларацій, який відповідатиме законам України.

"До цієї робочої групи ввійдуть експерти за згодою з громадянського суспільства, науковці, представники Мін'юсту, за бажанням представники НАЗК. І ці фахівці повинні протягом декількох днів – до тижня розробити нормальний проект тексту положень про порядок проведення перевірки", - підсумував Петренко.