Гройсман пообіцяв якнайшвидше допомогти Львову зі сміттям

Уряд готовий ухвалити будь-яке рішення, яке може допомогти врегулювати проблему зі сміттям у Львові

Про це заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час зустріч із головою Львівської ОДА Олегом Синюткою щодо обговорення ситуації навколо утилізації твердих побутових відходів у Львові, повідомляє прес-центр урядового порталу.

Він зазначив, що попри те, що проблему зі сміттям повинна вирішувати міська влада Львова, уряд держави готовий допомогти з врегулюванням цієї проблеми.

"Я вважаю, що Львів має бути чистим. Це є зона відповідальності міського голови особисто, а також міської ради. Але ми вже бачимо не один тиждень, місяць, а напевно, і рік, що системно проблема твердих побутових відходів у такому прекрасному місті як Львів не вирішується, - наголосив Володимир Гройсман, підкресливши: Мешканці міста Львів не повинні страждати від безгосподарності і безпорадності міських чиновників", - наголосив Гройсман.

За його словами, міський бюджет Львова має достатню кількість фінансових ресурсів, щоб вирішити цю проблему, та додав, що у цьому році бюджет міста повинен становити 1,8 млрд гривень.

"З такими грішми не вирішувати проблему, я вважаю, є просто не припустимо. Я хочу вас запевнити, що будь-яке рішення, яке потрібне для того, щоб допомогти вирішити цю проблему на рівні Уряду, буде прийняте швидко і негайно", - підсумував Гройсман.

Тим часом Синютка зазначив, що наразі важливо у цій проблемі допомогти 700 тисячам мешканцям Львова.