Китайська державна компанія хоче розбудувати київські дороги за $1,5 млрд

Компанія CRBC (CCCC) планує розбудувати столичну транспортну інфраструктуру на 1,5 млрд доларів

Про це повідомив заступник голови КМДА Ілля Сагайдак. 

"CRBC має намір побудувати "під ключ" Велику кільцеву дорогу, магістраль "Нивки-Бровари" та розв'язку біля метро "Шулявська". Зі своєї сторони хочу зазначити, що ця компанія вразила своїм професіоналізмом та надзвичайно швидким темпом роботи. Група фахівців з Китаю працювала минулого тиждня в столиці над проектами, які були запропоновані в меморандумі, який був підписаний з головою КМДА.

За цей час ми побачили високий професіоналізм фахівців, які буквально на ходу демонстрували нові ідеї розвитку транспортної інфраструктури та одразу переходили до розрахунків. Я вперше бачу такий ентузіазм та працьовитість", - наголосив Сагайдак.

"Компанія з Китаю за власний кошт виконає ТЕО кожного проекту, в результаті якого, одна з найбільших будівельних компаній в світі запропонує ці проекти реалізувати в найкоротші терміни, залучивши вигідне фінансування з Китаю. Велика група інженерів, проектантів та батьох інших фахівців вже в середині лютого прибуде до столиці, щоб розпочати роботу над проектами та в стислі строки зробити пропозиції місту. Компанія має можливість залучити на 1,5 млрд фінансування для столиці. Всі проекти мають на меті повністю прибрати транзитний трафік зі столиці.