Мін'юст і НАЗК можуть домовитись щодо перевірки е-декларацій, - політолог

Політолог Максим Розумний вважає, що відсутність процедури перевірки вже зібраних даних свідчить про продовження практики затягування електронного е-декларування

Про це він заявив в програмі "Про політику" з Сергієм Руденком в ефірі Еспресо.TV.

"Загалом я б сказав, що це продовження практики спонтанного реформування країни. На кожному етапі виникали якісь заминки, нестиковки, процедурні неясності, суперечливі інтереси. Згадаймо як приймався сам закон у Верховній Раді. Скільки там було дискусій. Якісь норми вилучали, потім їх повертали. Згадаймо, скільки було дискусій щодо технічної сторони системи. На кожному етапі виникають якісь проблеми. Це недоліки відсутності стратегічного плану і рішень, які приймаються "на колінах" за участі всіх зацікавлених сторін або під тиском", - сказав Розумний.

Водночас політолог вважає, що вирішити подальші проблеми в перевірці е-декларування може пропозиція Мін'юсту створити спільно з НАЗК майданчик для дискусій.

"Оптимізм полягає в тому, що досі всі ці проблеми вирішувалися, і все ж таки справа рухалась. Очевидно, що пропозиції від Мін'юсту і НАЗК не суперечать одна одній. Відкритий, прозорий майданчик, це ключова ідея, і очевидно, що рано чи пізно вони дійдуть згоди", - зазначив Розумний.