На Донбасі російські військові побилися з офіцерами через заборону звільнятися

Командувач Центру територіальних військ (Новочеркаськ) Південного військового округу (Ростов-на-Дону) ЗС РФ заборонив звільнення військовослужбовців з військової служби після закінчення дії контракту

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

Таке письмове розпорядження зумовлене метою підтримання бойової готовності та збереження чисельності особового складу з’єднань і частин російських окупаційних військ на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей.

"Вказане розпорядження викликало обурення особового складу окремих частин, яке перебуває на передових позиціях та на полігонах, і призвело до відмови виконання наказів й сутичок з кадровими офіцерами ЗС РФ. Зокрема, у 2 окремій мотострілецькій бригаді 2 АК (Луганськ) ЗС РФ відмічено випадок групового вживання спиртних напоїв з подальшим "з’ясуванням стосунків" з російськими офіцерами", - йдеться в повідомленні.

У 9 окремому штурмовому мотострілецькому полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ до 120 осіб, які звільнились після закінчення контракту, не очікуючи виплати заборгованого грошового забезпечення, поспішно залишили розташування частини.