На Донбасі за добу поранено 2 військових

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден українських військовослужбовець не загинув, двоє зазнали поранень

Про це сьогодні на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник, передає Еспресо.TV.

На Луганському напрямку поновилися активні бойові дії у Попаснянському районі, де епіцентром ворожих обстрілів вчора були українські позиції поблизу Троїцького. Вдень там бандформування здійснили низку збройних провокацій.

А після 9 вечора розпочали масований артилерійський та мінометний обстріл в районі Троїцького. Майже без перерв до опівночі тривали тамтешні обстріли, впродовж яких сили окупанта випустили понад 50 артилерійських снарядів. Паралельно з цим противник використовував міномети та гранатомети. 

Усього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 19 ворожих обстрілів, з них вісім було із застосуванням гармат та мінометів.

На Донецькому напрямку вчора режим тиші зберігався до обіду. З 2-ї години бойовики почали активно обстрілювати позиції сил АТО в авдіївській промзоні. Нарівні з легким озброєнням, ворог застосовував міномети. Після п’яти годин перестрілок обстріли припинилися.

Також неспокійно було на Світлодарській дузі, де сили окупанта протягом трьох годин відкривали вогонь у бік позицій українських військ.

Усього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося шість ворожих обстрілів, два з яких - із застосуванням мінометів.

На Маріупольському напрямку районами основних бойових дій були рубежі оборони поблизу Красногорівки та східні підступи до Маріуполя.

На лінії фронту від Павлополя до Широкиного перестрілки тривали протягом усієї доби. У Новотроїцькому другий день поспіль активним був снайпер противника.

Усього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 26 ворожих обстрілів, п’ята частина яких - з мінометів.