На Донбасі зникли безвісти 490 людей, - СБУ

Зниклими безвісти в зоні проведення антитерористичної операції вважаються 490 осіб

Про це йдеться у заяві Об’єднаного центру допомоги звільнення полонених при Службі безпеки України, оприлюдненій у Facebook.

"За даними обліку, станом на 28.11.2016 у заручниках незаконних збройних формувань перебуває 110 осіб, значаться зниклими безвісти в районі проведення АТО - 490 осіб", - йдеться у повідомленні.

Крім того, повідомляється, що стосовно 57 осіб з числа заручників є підтверджені дані щодо їхніх місць утримання. Відомості про місцезнаходження інших осіб наразі перевіряються та уточнюються.

У СБУ наголосили, що наразі здійснюються всі необхідні заходи для забезпечення постійного та дієвого процесу із звільнення заручників, а також пошуку безвісти зниклих в районі АТО.

Крім того, повідомляється, що під час засідань Трьохсторонньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на сході України, а також під час роботи міжнародних гуманітарних організацій на непідконтрольній Україні території відомості про постраждалих використовуються для ведення переговорного процесу із звільнення заручників та пошуку безвісти зниклих.

"Систематично проводяться консультації з рідними та близькими осіб, що утримуються в заручниках або зникли безвісти в районі проведення АТО, під час яких подається актуалізована та перевірена інформації щодо стану пошуку їхніх рідних, а також вжитих заходів у напрямку їхнього звільнення", - зазначається у повідомленні.