Садовий попросив владу Любліна забрати сміття зі Львова, - Wyborcza

Мер Львова Андрій Садовий звернувся за допомогою до міської адміністрації польського міста Люблін, щоб вона допомогла утилізувати львівське сміття

Про це пише газета Wyborcza.

Садовий мотивував прохання тим, що Львову ніде зберігати сміття, і шукати допомоги він змушений, "щоб запобігти екологічній катастрофі в Східній Європі".

Видання відзначає, що влада Любліна не може приймати подібні рішення без попередньої консультації з Головною інспекцією з охорони навколишнього середовища (GIOS).

"Лист був направлений до Департаменту охорони навколишнього середовища, який буде розслідувати ситуацію. Місто Люблін не може робити будь-що в цьому питанні. Згоду на такі дії має дати головний інспектор охорони навколишнього середовища, який також повинен визначити можливості та умови для можливого прийому відходів, кількість і місце, куди можна було б відходи транспортувати і утилізувати", - повідомила прес-секретар адміністрації міста Люблін Ольга Мазурек-Подлешна.

Вивіз відходів зі Львова до Польщі можливий за умови, якщо GIOS і Міністерство екології та природних ресурсів України дасть на це згоду. На сьогодні ніяких офіційних запитів від українського міністерства Польща не отримувала.