У Дніпрі патрульні зі стріляниною затримали викрадача авто

У Дніпрі патрульні затримуючи викрадача авто ВАЗ 21011 застосували табельну зброю

Про це повідомляє Патрульна поліція Україна.

"Невідома особа заволоділа автомобілем ВАЗ 21011 на вулиці Нижньодніпровській", — такий виклик надійшов поліцейським увечері 22 січня.

Невдовзі вказаний транспортний засіб помітили на провулку Окопному. Почалось переслідування під час якого водій не реагував на вимоги патрульних про зупинку. Втікаючи від поліцейських чоловік неодноразово наражав на небезпеку інших учасників дорожнього руху та створював загрозу життю й здоров'ю громадян.

Перекривши рух вулицею Передовою охоронці порядку заблокували ВАЗ 21011 та спробували затримати підозрюваного, але той почав рух заднім ходом та ледь не здійснив наїзд на інспектора.

Відповідно до ст. 46 Закону України "Про Національну поліцію" патрульні застосували вогнепальну зброю для зупинки авто, шляхом його пошкодження. Проте навіть це не зупинило водія.

Ще деякий час пошкоджений транспортний засіб продовжував рух, але потім все ж зупинився. Водій ВАЗ 21011 вибіг з авто й кинувся навтьоки — інспектори наздогнали та затримали його.

Підозрюваного у викраденні автомобіля доставили до Дніпровського відділку поліції. Усі обставини події з'ясовує слідчо-оперативна група.