Затримано ще трьох фігурантів "газової" справи Онищенка

Сьогодні прокурорами погоджено повідомлення про підозру та детективами НАБУ затримано ще трьох підозрюваних у кримінальному проваджені щодо газової афери нардепа-втікача Олександра Онищенка

Про це написав у Facebook прокурор Антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

"Сьогодні прокурорами САП погоджено повідомлення про підозру та відповідно детективами НАБ України затримано ще трьох підозрюваних у кримінальному проваджені за підозрою Онищенка О.Р. та низки осіб у заволодінні коштами ПАТ "Укргазвидобування", а саме колишнього першого заступника та заступника голови правління ПАТ "Укргазвидобування", а також їх підлеглу – начальника одного із управлінь", - йдеться у повідомленні.

За його інформацією, вказані особи, "маючи в арсеналі низку прямих повноважень, умисно не вживали заходів до її припинення таких як відкликання довіреності на продаж газу та розірвання договорів про так звану "спільну діяльність", вступивши у злочинну змову з представниками злочинної організації, в створенні та керівництві якою власне й підозрюється Онищенко".

"Використовуючи службове становище та виконуючи відведену їм роль, сприяли заволодінню коштами ПАТ "Укргазвидобування", - додав Холодницький.

Читайте також: Чому нардепа Онищенка хочуть посадити за український газ