ФСБ прагне ізолювати кримських татар від захисників, - Чубаров

ФСБ Росії поставила завдання повністю ізолювати репресованих кримських татар від їхніх захисників

Так голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров прокоментував на своїй сторінці у Facebook затримання адвоката Миколи Полозова в окупованому Криму.

"Сьогодні, 25 січня 2017 року, в окупованому Криму ФСБ Росії затримала Миколу Полозова, відомого російського адвоката, захисника заступника голови Меджлісу кримкотатарского народу Ахтема Чийгоза, заарештованого окупантами 29 січня 2015 року", - написав Чубаров.

Він нагадав, що 23 січня Полозов брав участь в сайд-івенті української делегації на зимовій сесії ПАРЄ у Страсбурзі.

"Там же у своєму виступі Микола Полозов зазначив: "Зокрема, ФСБ має намір допитати мене за обставинами, які мені стали відомі під час представлення інтересів клієнта Ільмі Умерова. Це суперечить як російському законодавству, так і міжнародним конвенціям, але всі скарги з цього приводу ігноруються. Це не ініціатива якихось кримських діячів, ініціатива йде прямо з Москви", - наголосив Чубаров.

За його словами, Полозов заявив у Страсбурзі, що "існує тільки один дієвий інструмент для звільнення кримських політв'язнів - це сконцентрувати міжнародні зусилля для тиску на президента РФ Володимира Путіна, аж до тих умов, коли йому доведеться відпустити ув'язнених".