В Криму у наступному місяці мовитиме українське радіо

Українські радіостанції почнуть мовлення на території тимчасово окупованого Криму на початку лютого

Про це повідомив член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський на своїй сторінці в мережі Facebook.

"З початку лютого сигнал українських радіостанцій почне поставлятися в Крим. Йдеться про радіостанції: "Перший канал Українського радіо", Meydan, "Радіо Крим.Реалії", "Херсон FM". Наступний етап - організація цифрового телебачення", - написав він.

За словами Костинського, зараз відбувається монтаж обладнання на побудованій 150-метровій радіотелепередавальній станції в селі Чонгар Херсонської області.

"Строк будівництва вежі зайняв близько двох місяців. Весь інший час, близько 9 місяців, зайняли роботи з обрахунку та міжнародної координації радіочастот, відведення земельної ділянки, проведення конкурсу на радіочастоти", - повідомив він.

Член Нацради нагадав, що розвиток мовлення в зоні проведення АТО і на території Криму проходить у рамках роботи Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при Міністерстві інформаційної політики.

Будівництво вежі ведеться в рамках виконання Стратегії розвитку телерадіомовлення в Херсонській області та організації мовлення на територію Криму на 2016-2017 роки з метою захисту інформаційного простору держави на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим.