Врятуйте сирійських дітей, - дівчинка з Алеппо написала листа Трампу

Семирічна сирійська дівчинка Бана Алабед, яку знають завдяки її дописам у Twitter із Алеппо під час облоги, написала відкритого листа Дональду Трампу

Про це повідомляє "ВВС Україна".

"Ви повинні щось зробити для сирійських дітей, тому що вони такі ж, як і ваші діти, і теж заслуговують жити у мирі, як і ви", - пише дівчинка.

Бана разом з усією родиною втекла з Алеппо в грудні, коли відбувалася евакуація мирних жителів східної частини міста. Зараз вона живе в Туреччині.

Дівчинка почала писати у Twitter у вересні, коли війська Башара Асада за підтримки Росії почали наступ у контрольовану повстанцями східну частину міста. Бана описувала те, що відбувається англійською.

Її мати Фатіма, яка допомагає Бані вести аккаунт у Twitter, надіслала BBC відкритий лист Бани для Дональда Трампа.

За її словами, Бана написала його за кілька днів до інавгурації президента, тому що вона "багато разів його бачила по телевізору".

Наводимо текст листа Бани Алабед Дональду Трампу.

Дорогий Дональд Трамп,

Мене звуть Бана Алабед. Я семирічна сирійська дівчинка з Алеппо.

Усе своє життя я прожила в Сирії, поки у грудні минулого року я не поїхала зі східного Алеппо, яке було в облозі. Я серед тих дітей, які постраждали через війну в Сирії.

Наразі я живу мирно у моєму новому будинку в Туреччині. В Алеппо я ходила до школи, але її зруйнували.
Деякі мої друзі загинули.

Я сумую за ними, я так хотіла б, аби вони були зараз зі мною, щоб ми могли гратися разом. Я не могла бавитися в Алеппо, це було місто смерті.

Зараз, у Туреччині, я можу виходити на вулицю і радіти. Я можу ходити до школи, хоча я поки не починала. Саме тому мир такий важливий для всіх, і для вас також.

Але мільйони сирійських дітей зараз живуть не так, як я, і страждають у різних частинах Сирії. Вони страждають через те, що роблять дорослі.

Я знаю, що ви станете президентом Америки. Будь ласка, врятуйте дітей і народ Сирії. Ви повинні щось зробити для сирійських дітей, тому що вони такі ж, як і ваші діти, і заслуговують жити мирно, як і ви.

Якщо ви мені пообіцяєте, що ви щось зробите для дітей в Сирії, я буду вашим новим другом.

Сподіваюся побачити, що ви зробите для дітей в Сирії.

Бана і її родичі зараз живуть в Туреччині, яка підтримує сирійську опозицію. Позиція президента Трампа щодо сирійському конфлікту поки не чітка.

Дональд Трамп неодноразово заявляв, що хотів би зміцнити відносини з Росією, і висловлював підтримку президенту Путіну, який підтримує президента Асада.

Під час передвиборчої кампанії Дональд Трамп говорив, що слід припинити допомогати сирійським повстанцям. Нещодавно він також говорив про необхідність встановити в Сирії "безпечні зони", що має допомогти повстанцям.

Іран, Росія і Туреччина заявили, що прагнуть дотримання тритижневої угоди про припинення вогню в Сирії.

Поки що не зрозуміло, як довго зможе працювати перемир'я без згоди уряду президента Асада і повстанців.