Анексія "Укрзалізниці". Радник Омеляна вважає, що компанія не може бути збитковою

Радник міністра інфраструктури Ігор Моляр вважає ситуацію навколо "Укрзалізниці" анексією

Про це він заявив в ефірі Еспресо.TV.

"Мені, як на мій розум, не як раднику міністра, а як Моляру Ігорю, який 25 років був авторадником найбільшої частини  автомобільної аудиторії України, мені те, що сталося з "Укрзалізницею", дуже нагадує анексію Криму. Я би так і сказав: "Анексія "Укрзалізниці". Якщо провести таку алегорію, то "вєжлівиє польські чєловєчкі" відіграють ту саму функцію, що і темно-зелені", - зазначив Моляр.

Крім того, він прокоментував прибутковість "Укрзалізниці".

"Міністр як керівник цілого інфраструктурного міністерства, де 6 поспіль дуже серйозних відомств: "Укрзалізниця", "Укравтодор", "Укрпошта", порти, повітря, море. І все це звітує, все це пояснює, свою прибутковість чи збитковість. "Укрзалізниця" - 43 мільярдів кредитів, заборгованість. І на цьому тлі демонструється  300-мільйонна прибутковість лише у цьому році", - повідомив радник міністра.  

Для прикладу Моляр відзначив Бориспільський аеропорт, який за останній рік приніс 1,5 мільярда прибутку.

"Якщо говорити більш детально, то Бориспільський аеропорт за останній рік показав чистого прибутку 1,5 мільярда. То це лише одне летовище. А мова йде про величезну, стратегічну організацію "Укрзалізниця", яка має економічні засади, яка є стратегічним об’єктом", - заявив Моляр.