Фонд держмайна пропонує продати частину "Укрзалізниці"

Велику кількість активів "Укрзалізниці", які не приносять прибутку, можна продати, щоб використати гроші на модернізацію

Про це в ефірі Еспресо.TV заявив голова Фонду державного майна Ігор Білоус

Він зазначив, що в "Укрзалізниці" є достатньо багато активів, які не заробляють гроші, а лише забирають їх. Саме тому робота з реструктуризації "УЗ", напевно, буде тривати кілька років. Таким чином, за його словами, реформування компанії потребує часу, тому, не виключено, що під час цього процесу виникатимуть скандали. 

"Я б скоріше казав про те, що колись "Укрзалізниця" може стати публічною компанією, тобто її акції можуть котуватися на біржі, українській чи закордонній, але при цьому держава буде зберігати контроль", - наголосив Білоус.

Він зауважив, що наразі це не є загальною стратегією держави, а лише його міркуваннями. втім, він вважає, що велику кількість активів "Укрзалізниці" варто продати, а гроші з продажу використати на модернізацію компанії. 

"На "Укрзалізниці" є маса всього (що можна продати, - ред.). Купа сервісних компаній, купа сервісних та ремонтних заводів, нерухомості, кінець кінцем вокзали", - підсумував Білоус.

Він пояснив, що стосовно вокзалів, їх можна продавати, втім арендувати для певних потреб, що буде генерувати додатковий прибуток.