Хабарник з Вищої Ради юстиції запроторив свідка у психлікарню, - ГПУ

Підозрюваний у кримінальному провадженні щодо діючого члена Вищої ради юстиції Павла Гречківського перебуває на стаціонарному лікуванні у психіатричній лікарні

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.

ГПУ здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою діючого члена Вищої ради юстиції Гречківського та його поплічника (посередника у заволодінні коштами) за ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах) КК України.

За результатами досудового розслідування стороною обвинувачення зібрано достатньо доказів, що підтверджують обґрунтованість підозри у вчиненні зазначеними особами інкримінованого їм злочину.

"Однак, вже на стадії завершення досудового розслідування – надання доступу стороні захисту до його матеріалів, посередник в незаконному заволодінні коштами несподівано був госпіталізований в Житомирську психіатричну лікарню № 1 Житомирської обласної ради з невизначеним діагнозом", - йдеться у повідомленні.

За інформацією ГПУ, поплічник Гречківського "кочує" з одного медичного закладу до іншого та стверджує, що нібито оговорив останнього через хворобливий стан, пов'язаний із розладами психіки.

На даний час за ініціативою захисника вказаній особі судом призначено судово-психіатричну експертизу. Її проведення буде здійснювати Український науково-дослідний інститут соціальної і судової психіатрії та наркології МОЗ України.

Генеральна прокуратура вважає, що така процесуальна поведінка сторони захисту викликана незаконним впливом одного підозрюваного на іншого, і є нічим іншим як спробою уникнення ними кримінальної відповідальності.