Омелян розповів, як Дубневичі заробляють на "Укрзалізниці"

Бізнес народних депутатів Ярослава і Богдана Дубневичів давно і міцно пов’язаний з залізницею

Про це в інтерв'ю Цензор.нет розповів міністр інфраструктури Володимир Омелян.

"За підсумками минулого року орієнтовна вартість закупівель в компаній Дубневичів складала близько мільярда гривень, про що пише й преса", - заявив Омелян.

Він відзначив, що "це контракти, які в нає є".

"Можна тільки припускати, скільки було інших компаній, асоційованих з цими людьми. У них же є геніальний винахід – унікальний трикутник, який запатентований. Я вважаю, що це на межі зловживання. Прозорість таких операцій викликає сумніви. Чи потрібен такий обсяг УЗ? Чи випадково ними зараз не забиті всі склади?" - заявив Омелян.

За його даними, обсяг закупівель значно перевищує потреби УЗ.

"При тому, що УЗ практично знаходиться в стані технічного дефолту. В нас рухомий склад замортизований відсотків на 90. Нам потрібні негайні інвестиції у локомотиви, інфраструктуру", - додав міністр.

За його словами, замість цього УЗ часто закуповує речі, які є абсолютно непотрібними, або мають закуповуватися в значно меншому обсязі.

Міністр також розповів, що керівник УЗ Войцех Балчун, "замість того, щоб працювати весь час, займався всілякими політичними домовленостями" і не виключає, що його підтримують Дубневичі.