Росія вирішила щомісяця відправляти на Донбас "гумконвої"

Черговий російський "гумконвой" на Донбас буде відправлений до кінця місяця, ще п'ять конвоїв прибуватимуть щомісяця протягом півроку

Про це заявив глава Міністерства з надзвичайних ситуацій Росії Володимир Пучков, повідомляє "Інтерфакс".

"У цьому місяці прибуде", - сказав Пучков журналістам з приводу наступного "гумконвою".

"Ми плануємо, що щомісяця буде, як правило, ходити по одному конвою. На найближчі шість місяців усі плани і програми складені", - додав глава російського МНС.

Він стверджує, що зараз нібито завершуються процедури узгодження, в тому числі з Червоним хрестом та "українськими колегами".

"Щойно завершимо всі ці процедури, конвой одразу піде. Це продукти харчування, медикаменти, предмети першої необхідності для жителів Донецької і Луганської областей України", - заявив Пучков.

Із середини серпня 2014 року Росія відправила на Донбас 59 колон автомобілів з так званою гуманітарною допомогою. Останній "гумконвой" був відправлений 22 грудня.

Російська сторона відмовляється надавати Україні інформацію про вміст вантажу, а характер вантажу часто не відповідає зазначеному в повідомленнях з боку РФ.

Раніше автомобілі "гумконвою" возили на Донбас боєприпаси і зброю. Однак після того, як бойовики і Росія відновили залізничне сполучення, за деякою інформацією, зброя і боєприпаси потрапляють на окуповані території в поїздах.