Зубко хоче скасувати сплату забудовниками пайової участі

Мінрегіонрозвитку має намір скасувати сплату забудовниками пайової участі до місцевих бюджетів на законодавчому рівні

Про це в інтерв'ю виданню "Інтерфакс-Україна" заявив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

"Законодавство дає право муніципалітетам самостійно визначати ставку пайової участі - це стимулює конкуренцію міст за залучення інвестицій. Але, на мою думку, настав час на законодавчому рівні скасовувати пайову участь", - наголосив він.

Таким чином, за його словами, Міністерство наразі міркує над тим, щоб впровадити механізм обліку вартості побудованих міською владою інженерних мереж, яку включено до вартості земельної ділянки, яку продають на аукціоні.

"Органи місцевого самоврядування в рамках децентралізації отримали додаткові кошти, в тому числі від податку на нерухоме майно, частина яких можуть бути спрямовані на розвиток житлового сектора і будівництво інженерних мереж. Тепер постає питання залучення інвестора. Якщо місто пропонує йому працювати з готовими інженерними мережами, то на конкурсі зможе вказати ціну з урахуванням їхньої вартості. Тоді це буде абсолютно прозора система", - пояснив Зубко.