Стало відомо, де тепер зберігатимуть львівське сміття

Львову передали земельну ділянку у Яворівському районі площею 12 га для облаштування нового полігону для твердих побутових відходів та будівництва комплексу з переробки сміття

Відповідне рішення було прийняти у п’ятницю, 27 січня, у на засіданні комісії з надзвичайних ситуацій ЛОДА, передає zaxid.net.

Мер Львова Андрій Садовий звернувся до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, який приїхав на засідання комісії, з проханням передати місту одну з трьох земельних ділянок, яку ЛОДА виставила на конкурс для будівництва сміттєпереробних комплексів місту.

"Я підтримую ініціативу ЛОДА, які передбачаються для сміттєпереробних комплексів. Якщо була б можливість одну ділянку, площею 12 га, на території "Сірки" передати для Львова, я був би дуже вдячний. Якщо ні, то треба брати участь у конкурсі, який оголосила ЛОДА. Якщо була б нова ділянка, це був би один з варіантів, щоб цю проблему вирішити", - сказав Садовий.

"Для того, щоб облаштувати якісний полігон з лінією сортування потрібно 6-7 місяців. Це вирішить екологічні проблеми не лише Львова, а й частини області і це створить робочі місця", – заявив Садовий.