Українські артилеристи відпрацювали ураження морських цілей

Артилерійський підрозділ окремої артилерійської бригади військ берегової оборони Військово-Морських сил Збройних сил України в ході навчань виконав вогневі завдання з ураження морських цілей

Про це інформує прес-служба Міністерства оборони України.

"Отримавши відповідний наказ, гарматна артилерійська батарея в стислі терміни вийшла на вогневі позиції, розгорнулася і здійснила бойові стрільби по надводному кораблю, забезпечивши тим самим артилерійське прикриття морської ділянки державного кордону. Безпеку мореплавства при цьому забезпечували кораблі і судна, вертоліт морської авіаційної бригади, а також зв’язківці українських ВМС, а морські піхотинці - охорону і оборону артилеристів під час виконання бойових завдань", - йдеться в повідомленні.

Як зазначив командир окремої артилерійської бригади військ берегової оборони ВМС ЗСУ полковник Андрій Шубін, в ході навчань артилеристи підвищують фахові можливості особового складу у веденні бойових дій, зокрема, під час стрільби із закритої вогневої позиції по морських цілях. Крім того, як додав він, під час заходів удоcконалюється рівень злагодженості у діях розрахунків і підрозділу в цілому.

Так само сьогодні загін кораблів і суден флоту провів тактичні навчання з ізоляції морського узбережжя і виконав артилерійські стрільби.