Помер британський актор Джон Гарт

Відомий британський актор Джон Гарт помер у віці 77 років

Про це повідомляє газета Mirror.

В останні роки актор страждав на захворювання системи травлення. Він боровся з раком підшлункової залози, у 2015 році повідомлялося про те, що хворобу вдалося перемогти.

Гарт народився в 1940 році в англійському місті Честерфілд. Його батько був священнослужителем, мати актрисою. Свою кар'єру він починав у театрі.

У 1966 році Гарт знявся у фільмі "Людина на всі часи", який був відзначений премією "Оскар" в шести номінаціях. Пізніше актор двічі номінувався на премію Американської кіноакадемії за "Опівнічний експрес" в 1978 році і "Людина-слон" у 1980-м. За ці фільми він отримав премію BAFTA.

У 2015 році Гарт був удостоєний лицарського титулу.

Гарт був одружений чотири рази. Його остання дружина - Арвен Ріс-Майєрс. Третя дружина актора Джоан Далтон народила йому двох синів - Александра і Ніка, зараз їм 26 і 23 роки відповідно.

Актор був також відомий за ролями другого плану у фільмах "Чужий", "Гаррі Поттер і філософський камінь", "Індіана Джонс і Королівство кришталевого черепа" і "Гаррі Поттер і дари смерті". В екранізації роману Джорджа Орвелла "1984" він виконав головну роль Вінстона Сміта, в бойовику-антиутопії "V означає вендета" - роль диктатора Адама Сатлера.