Блокада сполучення з ОРДЛО підштовхне місцевих до лав терористів, - СБУ

У СБУ попереджають, що блокування руху залізничного транспорту через лінію розмежування призведе до збільшення безробіття на контрольованих терористами територіях та підштовхне мирних жителів долучатися до лав бойовиків

Про це йдеться в заяві на сайті спецслужби.

"Заходи з блокування руху залізничного транспорту активістами призведуть до збільшення кількості громадян, які після втрати ними робочих місць (забезпечують існування майже 150 тис. осіб) змушені будуть, з урахуванням 40 % недоукомплектованості у т. зв. "армійських підрозділах" ОРДЛО, вступити до лав незаконних збройних формувань", - вважають у СБУ.

Крім того, в Службі безпеки України наголошують, що блокада має ознаки протиправної діяльності, заважає стабільному функціонуванню енергосистеми України, завдає прямі збитки державі та негативно впливає на процес звільнення заручників.

За даними СБУ, в ОРДЛО залишилось 385 вагонів з майже 27 тис. тоннами вугілля загальною вартістю 35 млн грн, а відсутність поставок вугілля антрацитової групи призведе до "віялових" відключень споживачів.