Дві дівчини розсилають по світу листівки з іменами загиблих на Донбасі

Щоб привернути увагу до подій в Україні, англійка Анастасія Тейлор-Лінд і журналістка з Донецька Аліса Сопова розсилають в довільному порядку по земній кулі листівки з іменами загиблих у Донбасі українських захисників і мирних жителів, датою та місцем їхньої смерті

Про це  пише Associated Press.

Дівчата сподіваються, що їхні листівки нададуть війні в Україні людського обличчя. "Більшість листівок виражають прості почуття: Хочу, щоб ти був тут", - йдеться в статті.

"Я хотіла, щоб люди мали більше особистого ставлення до конфлікту", - сказала відряджена до України фотокореспондент National Geographic Тейлор-Лінд, якій подібна ідея прийшла в голову в поштовому відділенні в центрі зони бойових дій.

Незважаючи на те, що останнім часом обстріли скоротилися, Тейлор-Лінд вважає за необхідне зберегти живими спогади про тих, хто загинув по обидві сторони лінії розмежування.

Влітку 2015 року Тейлор-Лінд замовила 1000 листівок і почала відправляти їх людям по всьому світу, яких вона раніше ніколи не зустрічала. Деякі з них були обрані випадковим чином, інші відгукнулися на її розпливчасту пропозицію в соціальних медіа.

"Війна в Україні - це не щось, що сталося, а потім просто пішло. Вона торкнулася життя й джерел існування мільйонів людей", - говорить вона.

Дівчина розповіла, що люди реагували на отримання листівок по-різному: відчуваючи гнів, шок, розгубленість і смуток. Деякі з одержувачів, отримавши листівку із штемпелем з України, турбувалися, чи не втратив хтось із сім'ї друга. Потім вони ділилися своїми думками в соцмережах, використовуючи хештеги #WelcomeToDonetsk і #WarIsPersonal.

На сьогодні Тейлор-Лінд і Сопова розіслали понад 2000 листівок людям в 60 країнах.