У столичному метрополітені прогнозують мільярдні збитки через мінімалку 3200 грн

Через зростання вартості електроенергії і збільшення зарплати збитки КП "Київський метропополітен" можуть сягнути мільярда гривень

Про це повідомляє прес-служба метрополітену.

"Через зростання вартості електроенергії втричі та збільшення мінімальної заробітної плати і, відповідно, усіх законодавчо встановлених відрахувань, цього року Київський метрополітен знову очікує збиток до 1 мільярда гривень", - повідомили у підземці.

І одразу ж встигли зауважити, що питання зміни тарифу наразі не розглядається.

"Фінансові показники підземки на розгляді у профільних департаментах КМДА", - уточнили у КП.

У метрополітені заявили, що за результатами фінансово-господарської діяльності вперше за останні 15 років Київський метрополітен отримав прибуток.

"Він (прибуток, - ред.) становить 76,1 млн грн. Для порівняння - один новий вагон метро коштує близько 36 млн. грн. Ще у 2014 році очікуваний збиток підприємства становив 756 мільйонів гривень. Завдяки ефективному управлінню, впровадженим заходам з енергозбереження, запуску єдиної відкритої системи закупівель, оптимізації використання ресурсів, у 2015 році від’ємні показники вдалося скоротити до 119 мільйоні гривень. А минулого року вивести підприємство в плюсові показники", - додали на підприємстві.