Справа проти Плотницького щодо збитого українського Іл-76 уже в суді

У Дніпрі кримінальне провадження проти ватажка "ЛНР" Ігоря Плотницького та 2 командирів незаконних збройних формувань у справі збитого літака Іл-76 скеровано до суду

Про це повідомляють в ГПУ.

Разом з Плотницьким судитимуть командирів батальйонів бойовиків А. Патрушева та О. Гурєєва. Дії вказаних осіб кваліфіковано як терористичний акт (ч. 3 ст. 258 КК України).

Плотницький, який на час скоєння злочину був командиром незаконного збройного формування "Зоря", разом з Петрушевим (на той час його заступником) та командиром незаконного збройного формування "Вітязь" Гурєєвим обвинувачуються у збитті військово-транспортного літака Іл-76, на борту якого знаходилось 49 осіб, під час здійснення посадки в аеропорту Луганська.

Трагедія сталася у червні-2014 року, тоді на території Луганської області під час заходу на посадку в аеропорту Луганська переносним зенітно-ракетним комплексом був уражений військово-транспортний літак Іл-76 Збройних Сил України. Внаслідок ураження літак загорівся, впав, а 9 членів екіпажу та 40 військовослужбовців загинули.

Як повідомлялось раніше, у липні-2016 вказаним особам було заочно повідомлено про підозру у вчиненні даного злочину та, оскільки вони перебувають за межами підконтрольній Україні території, відносно них проведено спеціальне досудове розслідування.