У Міноборони розказали, що вчора відбувалося в авдіївській промзоні

Учора близько 5 години ранку в авдіївській промзоні противник почав масований обстріл українських позицій з мінометів та гармат

Про це сьогодні на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник, передає Еспресо.TV.

Через півтори-дві години після початку артпідготовки бойовики перейшли в наступ. Сили АТО були атаковані двома штурмовими групами, кожна з яких налічувала 25-30 бойовиків. Ворожа авантюра закінчилася невдало - противник був змушений відступити.

Розвиваючи успіх і попереджаючи подальші агресивні дії терористів, сили АТО оволоділи однією з передових позицій незаконних збройних формувань. Згодом противник здійснив ще одну спробу наступу, яка також зазнала фіаско. Після цього ворог не намагався атакувати, зосередившись на стрілянині з важкого озброєння.

Під час бою українські військові захопили в полон бойовика, якого було передано співробітникам Служби безпеки України.

Читайте також: Новий виток війни. Що відомо про бої за Авдіївку

Окрім потужного обстрілу українських позицій, противник відкрив вогонь по житлових кварталах Авдіївки.

За інформацією Мотузяника, осколками ворожих снарядів було поранено двох цивільних - жінку та чоловіка. Крім того, є пошкодження житлових будинків.

Під час запеклих боїв за авдіївську промзону противник активізувався на флангах. Під час ранкових сутінків противник намагався атакувати сили АТО, які займають позиції між Кам’янкою та Крутою Балкою. Бій тривав 1 годину. 

У підсумку вчора бій за авдіївську промзону тривав безперервно протягом 19 годин. При цьому, за підрахунками штабу, було випущено кілька сотень снарядів та мін.