У США генпрокурори 16 штатів засудили антиміграційний указ Трампа

Генеральні прокурори 16 штатів США засудили міграційний указ нового президента США Дональда Трампа, який забороняє в’їзд до Штатів громадянам семи мусульманських країн

Про це йдеться у спільній заяві прокурорів, оприлюдненій на сайті Генеральної прокуратури штату Вашингтон.

Під заявою підписалися генеральний прокурор штату Вашингтон Боб Фергюсон і генеральні прокурори штатів Каліфорнія, Коннектикут, Гаваї, Іллінойс, Айова, Мен, Меріленд, Массачусетс, Нью-Мексико, Нью-Йорк, Орегон, Пенсільванія, Вермонт, Вірджинія та округу Колумбія.

"Як головні захисники прав та свобод для більш ніж 130 мільйонів американців та іноземних громадян у нашій державі, ми засуджуємо неконституційне, антиамериканське і незаконне розпорядження президента Трампа і будемо працювати разом, щоб гарантувати повагу до Конституції з боку федерального уряду, який повинен поважати нашу історію, як країни іммігрантів, і не порушувати прав будь-кого через їхню національність або віру", - йдеться у тексті заяви.

"Релігійна свобода була і завжди буде засадничим принципом для нашої країні, і жоден президент не може змінити цю істину", - зазначають підписанти документу.

Прокурори також привітали рішення кількох федеральних суддів США, які призупинили дію указу.

Також вони висловили впевненість у тому, що указ буде, зрештою, скасований.

"Ми впевнені, що указ буде в кінцевому підсумку скасований судом. Водночас ми готові працювати для того, аби якомога менше людей постраждали від хаосу, створеного цим указом", - резюмують прокурори.

Президент США Дональд Трамп заборонив в'їзд у країну сирійським біженцям на невизначений термін.

Він також на три місяці призупинив видачу віз громадянам Ірану, Іраку, Ємену, Лівії, Сомалі та Судану.

Пізінше федеральний суд Нью-Йорка призупинив дію міграційного указу нового президента США Дональда Трампа.