В окупованому Криму буде єдина мобільна лінія з Краснодарським краєм

Російські окупанти дозволять анексованому півострову мати єдину телефонну інфраструктуру з Краснодарським краєм

Про це повідомляють "Известия".

Таке рішення готує Мінкомзв'язку Росії. Зазначається, що новий порядок дозволить стільниковим компаніям уникнути проблем з ввезенням і подальшим обслуговуванням в Криму телекомунікаційної техніки американського і європейського виробництва.

Російське відомство підготувало наказ, що змінює вимоги до побудови телефонних мереж. У проекті документа є важливе нововведення. За чинними вимогами у кожному регіоні у будь-якого працюючого там оператора повинен бути власний вузол зв'язку (комутатор) і приєднання до інших мереж. Є винятки для таких пов'язаних регіонів, як Москва і Підмосков'я, для них інфраструктура може бути спільною. Така ж ситуація - для окупованих Криму і Севастополя. У новому проекті до Криму і Севастополю приписаний ще Краснодарський край. Фактично абонентів телефонних мереж півострова дозволять вважати краснодарськими - з загальними телефонними кодами і т.п.

Зміна пов'язана з ліквідацією Кримського федерального округу і приєднанням двох суб'єктів півострова до Південного. Але в інших випадках регламентація телефонних з'єднань ніяк не пов'язана з федеральними округами.