Янукович не поїхав на допит ГПУ, бо боїться за своє життя

Колишній президент України Віктор Янукович пояснив, чому не прибув на допит до Генпрокуратури

Про це екс-очільник України написав у своїй заяві на ім'я слідчого Генпрокуратури, яку оприлюднило видання "РБК-Україна".

"У зв'язку з низкою обставин, які будуть наведені нижче, на даний час я не маю можливості прибути до України та з'явитись за вашим викликом…наразі я вимушений перебувати на території Російської Федерації, де протягом останнього часу я проживаю за адресою, на яку вами були направлені повістки про виклик", - наголосив він.

За словами Януковича,  до його від'їзду з України невідомі "під час державного перевороту і насильницького захоплення влади здійснили кілька замахів на нього". Тим часом правоохоронці не встановили причетних до замахів і не притягнули їх до відповідальності.

Янукович також зазначив, що ГПУ внесла до ЄРДР відомості про кримінальне правопорушення за фактом вчинення невідомими з використанням вогнепальної зброї умисних дій, спрямованих на його вбивство, а розслідування доручили Головному управлінню МВС України, однак на даний момент слідчі дії не проводяться.

 "Вищевказана бездіяльність правоохоронних органів України є додатковим підтвердженням існування реальної небезпеки для мого життя у разі прибуття за місцем проведення досудового розслідування", - підсумував Янукович.  

Він додав, що слідчий ГПУ може особисто прибути за його місцем проживання в Росії для отримання його показань.