Аксьонов дав свідчення проти Чийгоза

Так званий глава Криму Сергій Аксьонов виступив в якості свідка від обвинувачення у "справі Чийгоза" у Верховному суді Криму

Про це заявив адвокат Микола Полозов на відео, опублікованому у Facebook.

За його словами, показання Аксьонова суперечать речовим доказам, які були розглянуті судом раніше.

"Загалом свідчення Аксьонова суперечать речовим доказам, які були розглянуті судом раніше, і не підтверджують обвинувачення, висунуте Чийгозу, в організації масових заворушень", – заявив Полозов.

У суді глава окупаційної влади Криму сказав, що йому невідомо, як саме дії Чийгоза вплинули на застосування насильства мітингувальниками і їхню спробу увірватися в будівлю.

Також він заявив, що на мітингу Меджлісу була присутня велика кількість українських націоналістів, оскільки бачив "кілька десятків червоно-чорних прапорів", а також що там був якийсь Сергій, який, на його думку, керував цими націоналістами, був "емісаром Кошулинського", а також "впливав на Чубарова і Чийгоза".

Захист Чийгоза попросив суд показати Аксьонову відеоматеріали, на яких видно, що він діє як провокатор і розмовляє з іншими свідками звинувачення, але суддя відмовив.
 

  • Нагадаємо, що Чийгоз був затриманий в січні 2015 року за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року.
  • 20 липня 2016 року окупаційний "Київський райсуд" Сімферополя розділив справу "26 лютого". Тепер Чийгоза судять окремо від інших обвинувачених – Алі Асанова і Мустафи Дегерменджі.
  • Чийгозу як головному обвинуваченому можуть присудити 10 років позбавлення волі.
  • 13 жовтня 2016 року кримський "суд" залишив Чийгоза під вартою.
  • Щодо родини обвинуваченого в організації масових заворушень Ахтема Чийгоза російська влада анексованого Криму може застосувати репресивні заходи.
  • Адвокат Полозов не має сумнівів, що підконтрольний Росії "Верховний суд Криму" винесе його підзахисному обвинувальний вирок.