Росавіація звинуватила Голландію в затягуванні розслідування катастрофи MH17

Федеральне агентство повітряного транспорту Росії звинувачує Голландію в затягуванні розслідування катастрофи MH17 на Донбасі

Про це заявив заступник голови агенства Олег Сторчевой, передає російський "Інтерфакс".

Зокрема, Сторчевой прокоментував заяву голландської прокуратури про те, що дані з радарів MH17 були представлені Росією в "нестандартному форматі".

"У ЗМІ з'явилися повідомлення від голландської комісії ... про те, що та інформація, яку російська сторона представила в комісію з даних радіолокаційних станцій, ними не може бути розшифрована і формат не відповідає міжнародним вимогам. Хочу сказати, що немає міжнародних вимог до переліку такої інформації і до формату її запису", - сказав він.

Як повідомив Сторчевой, "дані російською стороною були передані ще в минулому році, і питання дешифрування - це чисто технічне питання, яке при спільній роботі можна було відразу вирішити".

"Дивно й те, що цей факт, що вони не можуть розшифрувати наші дані, був викладений в ЗМІ, а не переданий РФ. Також викликає подив той факт, що на те, щоб позначити цю проблему, у голландської сторони пішло більше трьох місяців. як ми вже неодноразово говорили і доводили до відома громадськості, що затягування таких термінів - це бажання голландської комісії навмисно ввести в оману громадськість ", - заявив Сторчевой.

Він запевнив, що Росія готова надати допомогу голландської стороні в дешифрування даних з РЛС в рамках розслідування катастрофи. Проте, за його словами, на сьогоднішній день запитів про допомогу не надходило.