У компанії Ferrexpo два нових великих акціонера

Після виходу з акціонерного капіталу Ferrexpo чеського бізнесмена Зденека Бакала, великі пакети акцій залізорудної компанії Костянтина Жеваго купили два інвестиційних фонди

Про це повідомляє Delo.ua.

BlackRock Inc. (США), найбільша в світі компанія в сфері управління активами, сконцентрувала 5,68% акцій гірничорудної компанії Ferrexpo Plc., основні активи якої розташовані в Україні

Як повідомила Ferrexpo на веб-сайті Лондонської фондової біржі (LSE) 30 січня, угода відбулася 27 січня поточного року, в результаті чого кількість акцій Ferrexpo у власності BlackRock зросла до 33 млн 472,787 тис. шт.

Однак відсутня інформація про те, яким пакетом акцій Ferrexpo раніше володіла американська компанія.

Ще одним великим акціонером компанії стала TT International, компанія з управління активами зі штаб-квартирою в Лондоні. Вона збільшила свій пакет акцій Ferrexpo Plc. з 463,208 тис. штук до 21 млн 482,970 тис. штук. Це становить 3,65% статутного капіталу.

Ця угода укладена також 27 січня поточного року.

У Ferrexpo з'явилися нові великі акціонери після того як колись другий найбільший акціонер компанії - Wigmore Street Investments No. 3 Limited - повністю вийшов зі складу акціонерів. Це сталося 26 січня 2017 року. Wigmore розмістила серед інституційних інвесторів 77 млн ​​556,035 тис. акцій Ferrexpo.

Ferrexpo - залізорудна компанія з активами в Україні, найбільший виробник і експортер окатишів в СНД, чиї акції торгуються на Лондонській фондовій біржі.

Найбільшим акціонером Ferrexpo є бізнесмен, народний депутат України Костянтин Жеваго. Через Fevamotinico S.a.r.l. він володіє 50,3% акцій компанії.