Е-декларації - це стрес: Гройсман невдоволений роботою НАЗК

Національне агентство з питань запобігання корупції повинно якнайшвидше вирішити усі проблеми з системою електронного декларування та перевіркою декларацій

Про це під час засідання уряду заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє Еспресо.TV.

Слухаючи звіт від голови НАЗК Наталії Корчак, він перебив її, коли вона почала розповідати про архітектуру сучасної системи електронного декларування. 

"Мені не треба ваша архітектура. Я хочу у вас запитати просту річ. 2 мільйона декларантів - чи мають вони можливість технічно заповнити декларацію без стресу і чи не створюєте ви зараз своєю бездіяльністю підстав до зриву процесу електронного декларування", - наголосив Гройсман.

Він зазначив, що, відповідно до його даних, наразі НАЗК не уклало жодної угоди щодо подальшої аренди серверів для е-декларацій. Таким чином очільник уряду закликав НАЗК подати інформацію про всі проблеми, які має відомство з перевіркою декларацій.

"Я наголошую на тому, що є неприпустимим нищення системи е-декларування в країні. Подобається це комусь, чи ні - всі мають заповнювати електронні декларації", - підсумував Гройсман.

Він також додав, що пройшов майже рік з того часу, як Корчак очолила посаду голови НАЗК, тому за цей час відомство повинно було забезпечити належний технічний рівень для системи е-декларацій.