Росія хоче ввести на Донбас миротворців, щоб послабити санкцій, - політолог

Російські депутати почали говорити про необхідність введення миротворців на Донбасі, за таким же сценарієм, який в середині 90-х Москва розіграла в Абхазії

Про це розповів політолог Бачо Корчілава в ефірі в ефірі Еспресо.TV.

"У 1994 були введені миротворці в Абхазії. Навіть після закінчення війни бої проходили між конфліктуючими сторонами. Тому що якщо всі сторони знаходяться в безпосередньому зіткненні, зіткнення обов'язково будуть відбуватися", - сказав Корчілава.

За його словами російські депутати почали говорити про необхідність "ефективного розведення конфліктуючих сторін на Донбасі".

"Про це заговорили насправді російські депутати різного рівня. Про те, що було б ефективно, що б між конфліктуючими сторонами стали миротворці в "коридорі безпеки".  Під миротворцями вони мають на увазі, швидше за все, залучення казахських і білоруських солдат. Але командування, щоб здійснювалося з боку російських військових. Це якась формула, про яку вони почали говорити", - зазначив експерт.

Він припускає, що такі дії Росі спрямовані на послаблення санкції щодо неї.

"Зрозуміло, що вона робиться для того, щоб зняти відповідальність за Мінські домовленості з Москви, перекласти на СНД. Тобто мандат буде ОБСЄ, а егіда буде СНД. І в цьому ключі вони намагаються зняти санкції. Зрозуміло, що Москва намагається усіма способами зняти з себе відповідальність за переговорний процес", - підсумував Корчілава.