Росіяни в ОБСЄ допомагають бойовикам приховати важке озброєння

Представники Росії у спостережній місії ОБСЄ на Донбасі допомагають терористам приховувати місця дислокації важкого озброєння

Про це у Facebook повідомив координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"Представники від РФ в ОБСЄ допомагають окупантам своєчасно приховати місця зосередження забороненого Мінськими домовленостями озброєння і техніки бойовиків поблизу лінії фронту, а також у разі інспекцій СММ ОБСЄ вчасно припинити обстріли позицій Збройних сил України та населених пунктів", - написав Тимчук. 

За його інформацією, росіяни в складі моніторингової місії ОБСЄ постійно інформують російське командування бойовиків про майбутні візити патрулів у зони їхньої відповідальності.

"Так, у зв'язку з нещодавнім перебуванням заступника голови СММ ОБСЄ в Україні Александра Хуга на ділянках відповідальності "11 омсп", "7 омсбр" і "3 омсбр", командувач "1-го армійського корпусу ДНР" віддав наказ на тимчасове припинення вогню", - зазначив Тимчук. 

На шляху прямування представників СММ ОБСЄ були виставлені додаткові патрулі, а також хибні знаки про заміновану місцевість, щоб виключити потрапляння представників ОБСЄ в місця зосередження озброєння і військової техніки.