Шахраї з "ДНР" переоформлювали нерухомість у Києві та Одесі

Співробітники Служби безпеки України викрили шахрайську схему з протиправного переоформлення нерухомості, організовану зловмисниками "ДНР"

Про це повідомляють в СБУ.

Учасники угруповання підшукували "клієнтів" у Києві та Одесі, які бажали позбавитися іпотечних зобов’язань або зняти обтяження, накладені на нерухоме майно. Отримавши замовлення, зловмисники виготовляли підроблені рішення судів з тимчасово окупованих територій, за якими нібито ще з 2014 року жодних фінансових зобов’язань власники нерухомості не несуть.

Співробітники спецслужби задокументували, що спільники на підставі фальшивих рішень суду реєстрували права власності на майно у відповідних інстанціях Краматорська. Потім уже "повноцінні" власники майна перепродавали його своїм родичам. Загальний розмір збитків, завданих зловмисниками юридичним та фізичним особам, перевищує 8 млн грн.

До складу угруповання входять колишні начальник реєстраційної служби одного з міських управлінь юстиції та співробітники юстиції Донецької області. Всі вони працевлаштувалися у фейкові структури "ДНР".

Одному зі зловмисників, який  відповідав за пошук клієнтів, оголошено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 358, ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх учасників угруповання.