У Києві СБУ ліквідувала конвертцентр з щомісячним обігом 700 млн грн

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою припинили у Києві діяльність потужного конвертаційного центру з щомісячним обігом понад 700 млн грн

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Правоохоронці встановили, що конверт надавав послуги з ухилення від сплати податків, зборів, інших обов'язкових платежів до бюджету та їх легалізації комерційним підприємствам з усіх регіонів України.

Зазначається, що оборудки здійснювалися через проведення безтоварних фіктивних операцій. Для виведення капіталів у тінь зловмисники створили також інвестиційні фонди для проведення нелегальних операції із цінними паперами.

Під час проведення санкціонованих обшуків в офісних приміщеннях та за адресами проживання організаторів конвертцентру вилучили фінансово-господарську документацію – бланки підприємств з печатками, незаповнені акти виконання підрядних робіт, чернетки із записами, які доводять проведення фінансових оборудок.

Також виявили двадцять один комп’ютер, обладнаний системою "клієнт-банк", майже двісті сорок печаток і понад сто кліше фіктивних підприємств, більш ніж 300 тис. грн, майже $3 тис., півтори тисячі євро.