Намети та їжа на вогнищі: у МВС показали, як поліція в Авдіївці допомагає місцевим жителям

Поліцейські в обстрілюваній Авдіївці працюють у режимі цілодобового патрулювання, допомагаючи місцевим жителям із обігрівом і харчуванням гарячою їжею. Усе місто від заводу до промзони під контролем правоохоронців

Про це повідомляє прес-служба МВС.

Сили поліції в Авдіївці було збільшено втроє. Вулиці патрулюють більше 100 бійців спецзагону поліції. Наряди працюють позмінно по дві години. Правопорядок збережено, ситуація залишається важкою, але контрольованою. Правоохоронці запевняють, що паніка в місті відсутня, рівень злочинності найнижчий, не зафіксовано жодного факту мародерства. Керівник поліції Донеччини В’ячеслав Аброськін наказав особовому складу обійти кожний будинок, аби виявити тих, кому потрібна допомога, та тих, хто сам не може подбати про себе.

Питна вода є у резервуарах, вирішується питання її розвозу по домівках.

Незважаючи на відсутність світла, опалення та води, в оперативному штабі, розгорнутому біля місцевого відділення поліції, налагоджено роботу. Фахівці з обласного главку налагодили зв'язок і встановили супутниковий телефон. Їжу та чай правоохоронці готують на вогнищі.

Неподалік, на місцевому стадіоні розташований гуманітарний штаб Держслужби з надзвичайних ситуацій. Люди приходять до наметів, де можна отримати гарячий суп і чай, а також медичну допомогу. У підвалі обласного главку поліції створено умови для безпечного перебування, місцеві мешканці можуть використовувати його як укриття.

Деякі люди приймають рішення виїхати. На сьогодні на евакуацію до Святогір’я записалося вже 160 людей, з них – 83 дитини. Спецпризначенці вивезли з лінії вогню дві родини. Одну з них виявлено в результаті моніторингу соцмереж, де вони просили про евакуацію – телефонного зв’язку не було. Спецпідрозділ КОРД забезпечує перевірку транспорту та реагує на всі заклики про допомогу виїхати з-під обстрілу. В Авдіївці залишається приблизно 25 тисяч людей.

Упродовж трьох днів обстрілів було відкрито 46 кримінальних проваджень за ст. 258 "Терористичний акт" Кримінального кодексу України. Внаслідок обстрілів поранені шестеро мирних жителів. Задокументовано 36 пошкодження будівель, з яких шість – квартири, 30 – приватні будинки.